FSFV

Studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje ispred UCG u Turskoj

Delegacija Univerziteta Crne Gore, koju čine studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, učestvovala je na festivalu sportskih igara “Let friendship wins”, “Peace for Turkey” u Turskoj, u sportskom kampu, nedaleko od grada Canakkale.

U organizovanim takmičenjima u nekoliko sportskih disciplina učestvovalo je više stotina učenika i studenata. Studenti su tokom manifestacije imali priliku da organizovano obiđu istorijske znamenitosti cijelog poluostrva na kome se nalazi grad Canakkale. Posjetili su devet istorijskih mjesta od kojih su najpoznatije Troja i Gazipolje.

"Upravo je u čast 102. godišnjice bitke na Gazipolju organizovana ova manifestacija. Organizovane su i zabavne igre i bogat kulturno-umjetnički program. Studenti su mogli da vide i čuju tradicionalne igre i pjesme ovog kraja",naveo je mr Mr Rajko Milašinović koji je predvodio univerzitetsku delegaciju.

Crnogorski studenti su, dodaje mr Milašinović, pripremili dvije tradicionalne igre "Bacanje kamena s ramena" i "Plovka", u okviru prezentacija tradicionalnih sportskih igara u kojima su predstavnici više zemalja demonstrirali igre karakteristične za svoj kraj.

Univerzitetsku delegaciju su predstavljali studenti Blažo Jabučanin, Danilo Džaković, Neda Vujadinović, Ivan Vuković, Dragan Baćović, Nina Vujadinović, Jadranka Pavićević i Tina Minić, a festivalu je prisustvovao i dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, doc.dr Stevo Popović.

"Sama manifestacija je bila odlična prilika da studenti upoznaju kolege sa drugih univerziteta, razmjene iskustva i steknu nova poznanstva", kazala je studentkinja Neda Vukadinović, dok Ivan Vuković dodaje da je srećan što je dobio šansu da odmjeri svoje fizičke sposobnosti sa kolegama iz drugih krajeva svijeta.

Manifestacija se održavala pod pokroviteljstvom turske federacije "Sport za sve" i ministarstva obrazovanja Turske.

* * *


Bacanje kamena s ramena na sportskim igrama u Turskoj (Univerzitet Crne Gore, 03. maj 2017.g.)

NAJAVA

Delegacija Univerziteta Crne Gore koju će predstavljati studenti sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, prisustvovaće festivalu sportskih igara pod nazivom “Let friendship wins”, “Peace for Turkey” koji će se održati od 28.04. do 01.05.2017. godine u gradu Canakkale u Turskoj. Manifestacija će biti održana u organizaciji svih turskih federacija za sport. Univerzitetsku delegaciju Crne Gore će predstavljati studenti: Blažo Jabučanin, Danilo Džaković, Neda Vujadinović, Ivan Vuković, Dragan Baćović, Nina Vujadinović, Jadranka Pavićević i Tina Minić, dok će delegaciju predvoditi mr Rajko Milašinović. Festivalu će prisustvovati i dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, doc.dr Stevo Popović. Osim učešća na festivalu, studenti će prezentovati neku od tradicionalnih crnogorskih sportskih igara.
19.04.2017. 19:31

Predstavnici Fakulteta za sport na naučnoj konferenciji u San Dijegu

Predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore učestvuju na višednevnoj konferenciji pod nazivom „ACSM'S 21st Health & Fitness Summit & Expo“, koja se održava u San Dijegu u američkoj saveznoj državi Kalifornija.

"Ovdje, u San Dijegu, imamo priliku za mnogobrojne susrete sa priznatim naučnicima iz cijelog svijeta. Posebno mogu istaći da koristimo priliku za promociju naše konferencije „Transformacioni procesi u sportu – sportska dostignuća“, kao i brojne kontakte za intenzivnu saradnju u našem časopisu Montenegrin Journal of Sport Science and Medicine“, kazao je dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore doc. dr Stevo Popović.

Osim dekana Popovića, u San Dijegu su prof. dr Duško Bjelica i mr Jovan Gardašević.

* * *


PREDSTAVNICI FAKULTETA za sport na naučnoj konferenciji u San Dijegu (Pink M, 10. april 2017.g.)


Predstavnici Fakulteta za sport na naučnoj konferenciji u San Dijegu (Portal Analitika, 10. april 2017.g.)


Predstavnici Fakulteta za sport na naučnoj konferenciji u San Dijegu (Univerzitet Crne Gore, 09. april 2017.g.)

10.04.2017. 21:32

Sastanak ENRESSH COST akcije u Sofiji, 7-8. mart 2017.g.

Predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore: Dekan, doc. dr Stevo Popović i saradnik u nastavi, mr Jovan Gardašević, učestvovali su na drugom sastanku radnih grupa u okviru ENRESSH (Evropska mreža za evaluaciju istraživanja u društveno humanističkim naukama) COST akcije (CA15137) održane u Bugarskoj u periodu 7-8. marta 2017. godine na Univerzitetu Sv. Kliment Ohridski u Sofiji.

Oba naša predstavnika su učestvovala u radu treće radne grupe (WG3) u okviru koje su se bavili evaluacijom istraživanja u oblasti društveno-humanističkih nauka, odnosno oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, dok je profesor Popović u svojstvu CM-a (committee member) zastupao interese Crne Gore na sastanku predstavnika svih zemalja učesnica i učestvovao u donošenju plana i programa rada za naredni grant period kao i u usvajanju budžeta za pomenuti period.

* * *


Predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje na sastanku ENRESSH-a (Portal Analitika, 9. mart 2017.g.)


Predstavnici Fakulteta za sport na drugom sastanku ENRESSH (Vijesti, 9. mart 2017.g.)


PREDSTAVNICI UCG u Sofiji na sastanku o evaluaciji istraživanja u oblasti sporta (Pink M, 9. mart 2017.g.)


Na ENRESSH sastanku o evaluaciji istraživanja u oblasti sporta (Univerzitet Crne Gore, 08. mart 2017.g.)

08.03.2017. 23:44

Potpisan sporazum o saradnji sa Univerzitetom sporta u Tirani

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore doc. dr Stevo Popović i rektor državnog Univerziteta sporta u Tirani prof. dr Agron Cuka potpisali su danas sporazum o saradnji u oblasti nauke i nastave.

Čelnici dvije institucije dogovorili su da sarađuju u oblasti nauke i nastave, odnosno na zajedničkim istraživačkim projektima, u razmjeni studenata i nastavnika, kao i da zajednički nastupaju prema EU fondovima i pozivima koje raspisuje Evropska komisija i druge institucije, koje bi mogle značajno unaprijediti obje obrazovne ustanove.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i prof. dr Duško Bjelica sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, kao i prorektor za nauku na Univerzitetu sporta u Tirani doc. dr Juel Jarani i direktor Instituta za sportske nauke prof. dr Arben Kacuri.

U toku razgovora akcenat je stavljen na pokretanje zajedničkih aktivnosti u što kraćem roku, što će se ogledati u učešću albanskih profesora na godišnjoj naučnoj konferenciji koju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore u Budvi, od 30. marta do 2. aprila, kao i tješnjem uključivanju u naučne aktivnosti časopisa „Sport Mont“ i „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“.

- Posjetom u Tirani nastavljeno je podizanje međunarodne prepoznatljivosti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, a posebno nam imponuje što su naši domaćini primjetili visoku pozicioniranost našeg Fakulteta u regionu, što nam daje za pravo da smatramo da smo na pravom putu daljeg razvoja - rekao je dekan Popović. (Univerzitet Crne Gore)

* * *


Fakultet za sport iz Nikšića i Univerzitet sporta u Tirani dogovorili saradnju (Vijesti, 16. februar 2017.g.)


Potpisan sporazum o saradnji sa Univerzitetom sporta u Tirani (Univerzitet Crne Gore, 15. februar 2017.g.)


UNAPRIJEĐENA SARADNJA Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje sa Univerzitetom sporta u Tirani (Pink M, 15. februar 2017.g.)


Fakultet za sport planira saradnju sa fakultetom u Tirani (Antena M, 15. februar 2017.g.)


Parafiran sporazum o saradnji Fakulteta za sport UCG i Univerziteta sporta iz Tirane (Portal Analitika, 15. februar 2017.g.)


Saradnja sa Univerzitetom sporta u Tirani (CdM, 15. februar 2017.g.)

16.02.2017. 22:28

Priznanje za profesora Bjelicu od Sveučilišta u Mostaru


Priznanje Dušku Bjelici (RTCG, 22. decembar 2016.g.)


Priznanje za Duška Bjelicu (Vijesti, 22. decembar 2016.g.)


Za Bjelicu stiglo novo priznanje iz Mostara (CdM, 22. decembar 2016.g.)


Priznanje za profesora Bjelicu od Sveučilišta u Mostaru (Portal Analitika, 22. decembar 2016.g.)

23.12.2016. 02:33

<< Prva < Prethodna [1 / 9] Sljedeca > Posljednja >>
Zavrsni radovi, teze i disertacije Montenegrin Sports Academy - Crnogorska Sportska Akademija Informacioni sistem o istrazivackoj djelatnosti u Crnoj Gori Univerzitet Crne Gore MJSSM MBA2018 Sport Mont PanSportMedical - Romanian WebSite of Sport Medicine

Sadrzaj na ovoj stranici zahtjeva Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player