FSFV

Najava treninga o metodologiji naučno-istraživačkog rada

Trener: Prof. dr Veljko Milutinović

Svjetski naučnik gost Univerziteta Crne Gore

Jedan od najpoznatijih i najcjenjenih naučnika sa ovih prostora prof. dr Veljko Milutinović biće gost Univerziteta Crne Gore u petak, 11. marta, gdje će u Plavoj Sali Rektorata odžati trening o metodologiji naučno-istraživačkog rada u prirodnim i drustvenim naukama - »Metodologija generičkog istraživanja«. Trening je dio projekta TRAIN, koji Univerzitet Crne Gore realizuje uz podršku fondacije King Baudouin.

Prof. Veljko Milutinović doktorirao je na Univerzitetu u Beogradu, gdje trenutno predaje i sprovodi istraživanje u okviru ET, MATH i PHY/CHEM-a. Njegovo istraživanje uglavnom je usmjereno na rudarenje (datamining) algoritama i proračunavanje protoka podataka, sa naglaskom na dizajn algoritama mapiranja namijenjenih za izvršavanje na energetski efikasnim računarskim sistemima. Drži i kurseve intelektualnih vještina.

U toku profesionalne karijere prof. Milutinović proveo je oko deceniju na raznim pozicijama na fakultetima u Sjedinjenim Američkim državama, većinom na Univerzitetu Purdue. Kodizajner je DARPA, prvog GaAs RISC mikroprocesora.

Interesantno je da je za njegovih sedam knjiga predgovore napisalo sedam dobitnika Nobelove nagrade, sa kojima je sarađivao na industrijski sponzorisanim projektima. Objavio je više od 40 radova u časopisima iz IEEE (Institut za elektrotehniku) i ACM (udruženje za računarski sistem) izdanja, koji su citirani više od 4.000 puta.

Trening je namijenjen magistrantima i doktorandima Univerziteta Crne Gore, ali i saradnicima u nastavi i nastavnicima. Cilj je da polaznici ovladaju vještinama i znanjem kako bi rezultate dobijene naučno-istraživačkim radom predstavili u formi koja je usklađena sa uslovima vodećih časopisa sa naučnih listi. Trening počinje u 10 sati.

07.03.2016. 23:50

Zavrsni radovi, teze i disertacije Montenegrin Sports Academy - Crnogorska Sportska Akademija Informacioni sistem o istrazivackoj djelatnosti u Crnoj Gori Univerzitet Crne Gore MJSSM MBA2018 Sport Mont PanSportMedical - Romanian WebSite of Sport Medicine

Sadrzaj na ovoj stranici zahtjeva Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player