Stevo Popovic

Pozdravni govor Dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje je mjesto za ljude koji vole ideje, posebno iz razloga što jedna izvrsna ideja može napraviti razliku u društvu znanja i promijeniti svijet u djeliću sekunde. Takođe, naša institucija voli ljude koji žele da razmišljaju o fizičkoj aktivnosti, zdravlju i sportu iz svih multidisciplinarnih perspektiva. Stoga, naš Fakultet predstavlja raznoliku i živopisnu zajednicu posvećenu nastavi i nauci, koja iz trena u tren napreduje najdužim mogućim koracima. Pomenuti napredak se ogleda kroz razvoj izuzetnih potencijala svih članova naše zajednice, prije svega studenata, na koje možemo biti ponosni jer se njihova aktivnost rapidno susreće i izvan naše institucije, prije svega kroz učešće u raznim projektima, ali i kroz mobilnosti koja je sve zastupljenija; ali i saranika u nastavi i nastavnika, koji ponosno potpisuju ime naše institucije na naučnim radovima u časopsima indeksiranim u međunarodno prepoznatljivim časopisima, na oralnim i poster prezentacijama, plenarnim izlaganjima i raznim odborima u okviru priznatih naučnih kongresa, ali i na rukovodećim pozicijama regionalnih i međunarodnih projekata.

Od svog osnivanja, u junu 2008. godine, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje djeluje kao samostalna univerzitetska jedinica na Univerzitetu Crne Gore i od tog momenta dobija šansu da samostalno razvija svoju budućnost i prati svjetske trendove u punom smislu te riječi. U proteklom periodu, naš glavni cilj je bio da postavljamo temelje koji će naše studente učiniti građanima globalnog svijeta, i dati im šansu da postanu nastavnici, treneri, novinari i naučnici prepoznati mnogo šire od granica naše države: da sarađuju sa lokalnim i državnim institucijama u oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, ali i rukovode istima; da sarađuju sa evropskim i svjetskim asocijacijama, ali rukovode i njima; sve u svemu, da budu dio globalnog društva koje, iz dana u dan, sve kompaktnije funkcioniše. Stoga, istakao bih da smo mi zajednica naučnika, posvećenih nastavnika, učenika i stručnog osoblja koji dijele posvijećenost izvrsnosti i želju da naprave razliku u životima ljudi.

Doc. dr Stevo Popović

Zavrsni radovi, teze i disertacije Montenegrin Sports Academy - Crnogorska Sportska Akademija Informacioni sistem o istrazivackoj djelatnosti u Crnoj Gori Univerzitet Crne Gore MJSSM MBA2018 Sport Mont PanSportMedical - Romanian WebSite of Sport Medicine

Sadrzaj na ovoj stranici zahtjeva Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player